Fredric Karén:Trump fördömde Iran i Riyad - Lundqvist spelklar till finalen

Fredric Karén

Riyad, Jerusalem, Vatikanen, Bryssel och Sicilien. Med start i dag gav sig president Donald Trump ut på sin första världsturné som president.

Han gick till hård attack mot Iran i Saudiarabiens huvudstad Riyad.

Samtidigt bad han de muslimska ländernas ledare att sluta upp i kampen mot terrorism.

– Jag står inför er som representant för det amerikanska folket för att ge er ett budskap av hopp vänskap och kärlek, sade Trump i början av sitt tal i den stora salen där representanter från ett 50-tal länder lyssnade.

I dag utsågs Anders Arborelius till Sveriges första kardinal av Påve Franciskus. Beskedet var överraskande – till och med för biskopen själv.

– Biskopen är fantastiskt glad och överraskad, säger Kristina Hellner, kommunikationsansvarig på Stockholms katolska stift.

67-årige Anders Arborelius kommer att utses till kardinal vid en officiell ceremoni den 28 juni – första gången i historien som en svensk utses till kardinal.

Om ett par timmar är nedsläpp i finalen i hockey-VM. Sverige möter Kanada och efter ett dygns osäkerhet bekräftar nu den svenska lagledningen att målvakten Henrik Lundqvist är spelklar. Vi ser fram emot en rafflande och spännande match.

Fortsatt trevlig söndag!

Publicerad
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons