Fredagsvinet: Utvalda favoriter till påskmaten

Ägg i massor ... Men även sill, lax, skaldjur och lamm! SvD:s Mikael Mölstad tipsar om vinerna som passar till påskmaten.

Mikael Mölstad
Uppdaterad
Publicerad
Annons

1 / 5

Efter reklamen visas:
Fredagsvinet MM 25 mars

Vin till alla äggrätter

Annons
Annons

2 / 5

Betyg: 5 av 6

Jean Biecher Pinot Gris 2014

99 kr, Alsace, Frankrike, 81401, vitt friskt & fruktigt

Pinot gris är en av de mest underskattade druvorna i Alsace där riesling är den stora kändisen. Druvan passar fint till både syrlig och kryddstark mat. Biechers ekologiska pinot gris har en aromatisk mjuk sötfruktighet med mjuk fet bitterkryddig smak. Bra till både rimmad lax och äggrätter.

Annons
Annons

3 / 5

Betyg: 5 av 6

Vida Orgánica Torrontés 2015

66 kr, Mendoza, Argentina, 6587, vitt druvigt & blommigt

Torrontés betraktas i dag som den vita argentinska nationaldruvan. Den smakar som en korsning mellan fransk gewürztraminer och chardonnay rikt aromatisk med rosendoft, karamelltoner, fläder och trevlig mjuk bittersyrlig avslutning. Passar fint till asiatiska rätter och skaldjur.

Annons
Annons

4 / 5

Betyg: 5 av 6

Dr L Riesling 2014

87 kr, Mosel, Tyskland, 7218, vitt halvtorrt friskt & fruktigt

En modern tysk moselklassiker fortfarande med bara lite mer än 10 procents alkoholhalt. Från den superkända producenten Dr Loosen. Mjukt halvtorr i smaken med honungstoner, frisk doft av äpple, citrus och päron. Härligt vin till många kryddheta rätter, sötsyrlig asiatisk och till och med en inlagd sill.

Annons
Annons

5 / 5

Betyg: 5 av 6

Brochet Réserve Sauvignon Blanc 2015

99 kr, Loire, Frankrike 78967, vitt friskt & fruktigt

En storebror till det populära Brochet Facile som finns både som box och flaska. Bakom båda finns den ekologiska producenten Ampelidae i Loire. Brochet Réserve är rikt aromatiskt med dofter av svartavinbärsblad, nässlor och citrus. Smakar bra till fiskgryta eller goda getostar.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons