Trump tonade ned faran med corona avsiktligt

Donald Trump medgav att han visste veckor innan det första bekräftade amerikanska dödsfallet att coronaviruset var farligt, och att han upprepade gånger spelade ner det offentligt, enligt den legendariska journalisten Bob Woodward i sin nya bok "Rage".
Donald Trump medgav att han visste veckor innan det första bekräftade amerikanska dödsfallet att coronaviruset var farligt, och att han upprepade gånger spelade ner det offentligt, enligt den legendariska journalisten Bob Woodward i sin nya bok "Rage". Foto: Chris Carlson/AP

I en kommande bok av Watergate-journalisten Bob Woodward framkommer det enligt Washington Post att Trump visste att coronaviruset var dödligt – och värre än influensa. Men att presidenten avsiktligt valde att vilseleda folket.

Erica Treijs
Publicerad
Annons

Den 28 januari ska den nationella säkerhetsrådgivaren Robert C. O'Brien förklarat för Trump att viruset kommer ”Att bli det största hotet mot nationens säkerhet som du står inför under ditt presidentskap.”

Den biträdande rådgivaren Matthew Pottinger ska ha hållit med och berättat för presidenten att efter kontakter med Kina var det uppenbart – världen stod inför en hälsosituation i paritet med influensapandemin 1918, då uppskattningsvis 50 miljoner människor fick sätta livet till.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons