Annons

Få inspiration till plockmaten i sommar

Fyllda körsbärstomater i ugn är perfekt plockmat där en salt fetaostfyllning möter de sötsyrliga tomaterna. Gör succé hos dina gäster med det här receptet!

Fetaostfyllda körsbärstomater i ugn

Det här receptet ger perfekta munsbitar som dina gäster kommer älska!

Fyllda körsbärstomater i ugn är smarrig plockmat där tomaternas sötsyrliga smak passar perfekt med fetaostens sälta. De gör sig bra både på en buffé, som förrätt och snacks eller i form av sidedish till en middag. Servera fetaostfyllda körsbärstomater och gör succé hos dina gäster!

Läs mer om PlusSteam-ugnen.

Recept

500 gram stora körsbärstomater

100 gram fetaost

Rivet skal från en citron

Färsk basilika

Olivolja

Svartpeppar

1:

2: Dela körsbärstomaterna i två delar. Gröp försiktigt ur dem med hjälp av en sked. Låt dem torka på en bit hushållspapper.

3: Smula ned fetaosten i en skål. Blanda ned citronskal och hackad basilika. Smaka av med peppar.

4: Lägg tomathalvorna i en ugnsfast form. Fyll dem med fetaoströran med hjälp av två teskedar.

5: Ringla över lite olivolja över tomaterna.

6: Sätt in de fyllda körsbärstomaterna i ugnen och grädda i ca 10-15 minuter, tills de fått fin färg.

7: Servera på ett vackert uppläggningsfat!

Zucchinipasta – recept med mustig tomatsås

Med en spiralizer gör du enkelt zucchinipasta. Här är vårt bästa recept på en mättande och nyttig rätt – zucchinispaghetti med tomat och parmesan. Med en spiralizer gör du enkelt zucchinipasta – receptet blir både gott och nyttigt!

Fördelarna med zucchinipasta är många. Det är glutenfritt, vegetariskt, fullt av fibrer och dessutom riktigt gott. Tack vare den roliga spaghettiformen går det till och med hem hos barnen. Servera med en läcker tomatsås och toppa med mycket parmesan. Resultatet blir en läcker zucchinipasta – ett recept du kommer vilja laga om och om igen.

Recept

4 zucchini

1 msk olivolja

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

400 g krossade tomater

1 krm krossad oregano

1 krm torkade chiliflingor

1 tsk basilika

Salt och peppar

Parmesanost

1: Gör zucchinipasta med hjälp av en spiralizer.

2: Hacka löken.

3: Värm oljan i en stekpanna och stek löken mjuk. Tillsätt hackad vitlök.

4: Tillsätt krossade tomater, oregano och chiliflingor. Låt sjuda i tio minuter.

5: Tillsätt zucchinipastan i pastasåsen och låt sjuda i 1 minut .

6: Rör ned hacka basilika och krydda med salt och peppar.

7: Toppa med parmesan och servera din zucchinipasta!

Recept med broccoli och soltorkade tomater

Broccoli är en perfekt salladsbas. Soltorkade tomater och pinjenötter tar grönsakerna till nya smaknivåer – kolla in vårt bästa recept med broccoli här! Soltorkade tomater i receptet lyfter broccolisalladen till nya smaknivåer!

Ge grönsakerna ett lyft! Med smakrika ingredienser gör du den här broccolisalladen spännande och god. Genom att ångtillaga broccolin bevaras mer av näringen samtidigt som konsistensen blir perfekt. Blanda med en vinägrett, soltorkade tomater och pinjenötter – vårt bästa recept med broccoli!

Läs mer om PlusSteam-ugnen.

Recept

3 broccolihuvuden

0,5 dl pinjenötter

2 tsk champagnevinäger

2 msk olivolja

1 dl soltorkade tomater i olja (strimlade eller hackade)

Salt

Peppar

1: Skär broccolin i buketter.

2: Ångtillaga broccolin på 100 grader i 3 minuter.

3: Rosta pinjenötterna snabbt i en torr stekpanna tills de fått färg. Rör om hela tiden.

4: Blanda broccoli, soltorkade tomater, vinäger och olja i en skål. Toppa med salt, peppar och pinjenötter. Servera och njut!

Annons
Detta är en annons från Electrolux, den är inte skriven av journalisterna på SvD:s redaktion.