7 guldkorn: Stockholms bästa vardagskrogar

Ibland vill man gå ut och äta utan att det kostar skjortan. SvD:s Krogredaktör Joanna Drevinger har valt ut guldkornen bland de krogar som fungerar lika bra till vardags som till fest.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Kvarterskrogen på Kunsgsholmen har hyllats på flera håll under året. Och det är ett erfaret gäng från Vassa Eggen, Den Gyldene Freden och Tranan som står bakom restaurangen på Norra Agnegatan. Här serveras god mat helt enkelt. Menyn hämtar inspiration från flera av världens hörn men störst fokus ligger ändå på Sydeuropa. Den som vill äter sig mätt på smårätter, eller så delar man på något större, jodå individualisten kan välja egen varmrätt också.

SvD Krogguiden hade en trevlig kväll på Agnes: ”Personalen är lyhörd och ambitiös vilket är särskilt värdefullt när det kommer till vin, där Agnes har ett fint och personligt sortiment, inklusive naturviner. Möjligtvis är det anspråkslösa hos Agnes en skickligt uppbyggd fasad som döljer en mer anspråksfull och ambitiös inriktning bakom kulisserna men i så fall lyckas man bra.”

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons