Tre av fyra undersökta ensamkommande över 18

Donald Trump har twittrat flitigt om sin utlandsresa under helgen. Efter massiv kritik för sin tystnad om händelsen på tåget till Portland, har han nu fördömt hatbrottet.
Donald Trump har twittrat flitigt om sin utlandsresa under helgen. Efter massiv kritik för sin tystnad om händelsen på tåget till Portland, har han nu fördömt hatbrottet. Foto: Evan Vucci/AP

De första medicinska åldersbedömningarna av ensamkommande asylsökande barn visar att en överväldigande majoritet av dem troligen är över 18 år.

På Migrationsverket är man inte förvånad, eftersom de undersökta ungdomarna hörde till en grupp där åldern var svår att bestämma.

TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

– Utlåtandet är inget utslagsgivande bevismedel utan en pusselbit till den utredning vi själva har genomfört, säger Daniel Salehi på Migrationsverket.

När Migrationsverket hämtat in muntlig bevisning från en ensamkommande asylsökande om hans eller hennes ålder, men gör bedömningen att den inte är tillräcklig för att besluta om personen i fråga sannolikt är underårig, kan myndigheten beställa en rättsmedicinsk undersökning.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons