”Pence kan fortfarande bli presidentkandidat”

Mike Pence vägrade gå med på Trumps påståenden om att demokraterna stal valet.
Mike Pence vägrade gå med på Trumps påståenden om att demokraterna stal valet. Foto: Patrick Semansky/AP

Mike Pence vägrade gå med på att ogiltigförklara valet och har skymfats av Donald Trump, men har sedan den 6 januari 2021 inte heller slagit tillbaka. ”En given strategi. Han kan bli republikanernas näste presidentkandidat”, säger forskningsledaren Jan Hallenberg.

Publicerad
Mike Pence fångad på bild den 6 januari 2021 sedan han satts i säkerhet i kongressbyggnaden Kapitolium under stormningen.

Mike Pence fångad på bild den 6 januari 2021 sedan han satts i säkerhet i kongressbyggnaden Kapitolium under stormningen.

Foto: AP
Jan Hallenberg, forskningsledare på Utrikespolitiska institutet och expert på USA:s utrikes-och säkerhetspolitik,  utesluter inte Pence som republikanernas nästa presidentkandidat.

Jan Hallenberg, forskningsledare på Utrikespolitiska institutet och expert på USA:s utrikes-och säkerhetspolitik, utesluter inte Pence som republikanernas nästa presidentkandidat.

Foto: Jessica Gow/TT
Annons

Förhören i Representanthuset om stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021 rullar på. Tidigare i veckan framträdde Georgias delstatssekreterare Brad Raffensperger som efter valet vägrade hörsamma Donald Trumps påståenden om fusk och att valsedlar skulle ha smusslats undan.

Under ett uppmärksammat telefonsamtal med republikanen Raffensperger försökte Trump pressa honom till att ”finna de 11 000 röster som saknas”. Sedan Trump fortsatt och hetsat utsattes Raffensbergers familj av dödshot och mängder av trakasserier.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons