RecensionDans

FestenDubbel partylycka när dansen intar Elverket

Maele Sabuni och Johanna Fröjd i ”Festen”, som inviger Dansens hus nya scen Elverket.
Maele Sabuni och Johanna Fröjd i ”Festen”, som inviger Dansens hus nya scen Elverket. Foto: Dansens hus

Dansens hus nya scen Elverket öppnas med party och publikdans. En lustfylld kväll, vältajmad med beskedet om att publikrestriktionerna hävs.

Thomas Olsson
Publicerad
Annons

Det känns som om vi som utgör tisdagskvällens begränsade publik är lite extra uppspelta och omtumlade. Inte bara för att Dansens hus nya scen på Elverket ska invigas med det som beskrivs som en interaktiv föreställning. Utan framför allt för att det fortfarande bara är några timmar sedan regeringen och Folkhälsomyndigheten gav beskedet att alla publikrestriktioner ska lyftas den 29 september. Vilket bland mycket annat innebär att betydligt fler senare i höst kommer att kunna se Cullbergs och Jefta van Dinthers nya verk ”Mountains” (recenserat i SvD 20/5) på samma scen.

Förutsättningarna för att Elverket ska kunna bli ett viktigt tillskott till Stockholms dansscen har i ett slag förbättrats. En scen som i storlek placerar sig mellan Dansens hus lilla och stora scen på Barnhusgatan vid Norra Bantorget. Och om samarbetet med Dramaten fungerar, det som enligt planerna ska leda till en delad repertoar 2024 med beställningar av nyskrivna verk och gemensamma projekt, då har danspubliken redan hittat dit när teaterpubliken återvänder till Elverket.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons