Sverige föreslår U21-EM för damlag

Sverige vill underlätta för unga spelare att ta sig in i A-landslaget, här under en EM-kvalmatch i höstas, genom införandet av ett U21-EM.
Sverige vill underlätta för unga spelare att ta sig in i A-landslaget, här under en EM-kvalmatch i höstas, genom införandet av ett U21-EM. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

För att minska gapet mellan ungdomslandslagen och seniorlandslagen föreslår Svenska fotbollförbundet att det införs ett EM för U21-lag på damsidan.

– Det känns bara logiskt, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand till Aftonbladet.

TT
Publicerad
Annons

Svenska fotbollförbundet har skrivit till Uefa med sitt förslag om att även damerna ska få ett mästerskap för U21-landslag. På damsidan finns EM för U17 och U19, medan det på herrsidan också finns ett U21-EM.

– Både vi och UEFA driver på olika sätt på för att utveckla damfotbollen och vi har en bra konstruktiv dialog i dessa frågor. Vi och flera andra nationer konstaterar att det finns ett gap mellan spelarna på U19-nivå upp till seniorlandslagsnivå och att få till ett U21-EM på damsidan precis som på herrsidan anser vi är ett sätt att minska gapet, säger han.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons