”Styr krispaketen bort från fossila ekonomin”

Satellitbilder visar att ett giftigt moln av kvävedioxid minskat markant över norra Italien när industrier nu stängts ner, skriver Isadora Wronski, Greenpeace.
Satellitbilder visar att ett giftigt moln av kvävedioxid minskat markant över norra Italien när industrier nu stängts ner, skriver Isadora Wronski, Greenpeace. Foto: United space in Europe, pressbild

Vid den förra finanskrisen räddade vi bankerna – den här gången borde vi rädda människor och planeten. Det skriver Isadora Wronski, Sverigechef Greenpeace.

Publicerad
Annons

Coronaviruspandemin kommer inte i sig själv att vända den långsiktigt ökande trenden för globala utsläpp. Men regeringar runt om i världen annonserar nu flera ekonomiska stimulansåtgärder och krispaket, och de sätt som de används på kan påverka hur utsläppen utvecklas i framtiden. Det finns stora möjligheter att investera i strukturella förändringar som leder till minskade utsläpp efter den ekonomiska krisen, till exempel vidareutveckling av förnybar energi och ren teknik, investeringar som ger människor långsiktigt välstånd och ekonomisk säkerhet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons