ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Skilsmässoexpert: ”Sätt allt i ett större perspektiv”

Foto: Alamy

Efter semestern startar högsäsongen för skilsmässor. Charlotte Ljung, Sveriges första divorce planner, har utvecklat en plattform som ska fungera som en hjälp på vägen för den som är mitt uppe i en jobbig separation.

Text: Gabriella Kvarnlöf - 28 juli 2020

I Sverige knyter varje år ungefär 50 000 par hymens band. Ringar växlas, ömma blickar förevigas och hashtags på sociala medier skapas – så alla kan ta del av parets lyckliga dag. Parallellt med detta beslutar runt 25 000 svenska par sig för att ta ut skilsmässa. Enligt statistik från Statistiska centralbyrån inträffar de flesta skilsmässor bara några år efter vigseln. Så hur mycket man än vill dela både glädje och sorg med varandra, så blir det inte alltid så. Det är ledsamt, men också helt okej.

Det är i samband med längre ledigheter, som jul- eller sommarsemestern, som skilsmässoansökningarna strömmar in till Sveriges tingsrätter. Många har då fått tid till eftertanke och hunnit sätta sig ner tillsammans för att landa i beslutet att separera. Men vad händer sen? Vilken ände ska man börja i när man väl vågat ta steget? Trots att skilsmässor inte är något ovanligt i dagens samhälle är det många som står handfallna när separationen väl är ett faktum. Det vill Charlotte Ljung, Sveriges första divorce planner, ändra på. Hon har själv skiljt sig två gånger och tyckte det var svårt att hitta information och stöd i skilsmässoprocessen. Därför valde hon att starta Endbright, Sveriges första digitala plattform för skilsmässor:

Laddar…