RecensionKrogguiden

Nektar mat & vinAllt är förlåtet när köttbiten dyker upp

Nektar anpassar det rustikt franska till trendkänsliga stockholmare.
Nektar anpassar det rustikt franska till trendkänsliga stockholmare. Foto: Gustaf Månsson

Nektar är ytterligare ett tillskott i det växande segmentet vinbarer. Och det lilla hålet i väggen har ett par smak­mässiga höjdare att erbjuda – även om vinet är huvudsaken.

Krogguiden
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Utanför samlas hugade middagsgäster, som likt daglönare hovrar runt för att se om de kan få napp. Ett sällskap för fyra uteblir, men vips fylls lediga stolarna av andra lyckliga utan förhandsbokning. Inne i den lilla men trevliga lokalen är det stimmigt, och trångt mellan borden. Vi konstaterar dock att volymen på musiken (War on drugs och Kurt Vile bland andra), är precis lagom hög för att dränka konversationerna vid borden runt omkring, utan att för den skull störa vår egen.

I det lilla öppna köket huserar Embla Brorsson och Eric Seger, båda med digra meritlistor som spänner över allt från restaurang Volt till en egen vinbar i den franska byn Lactoure. Och visst har de tagit med sig lite av Frankrikes rustika vardagsmeny, som sedan transformerats för att passa en trendkänslig Stockholmspublik.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons