”Jag har blivit en sällskapssjuk enstöring på äldre dar”

 ”Denna gång lurade jag mig själv att jag skulle jag göra något enkelt – skriva självbiografiskt. Men egentligen är det ju ännu svårare. Det måste hända något i ens tillvaro som är värt att skriva om,” säger Per Hagman.
”Denna gång lurade jag mig själv att jag skulle jag göra något enkelt – skriva självbiografiskt. Men egentligen är det ju ännu svårare. Det måste hända något i ens tillvaro som är värt att skriva om,” säger Per Hagman. Foto: Staffan Löwstedt

Tidigare skrev han om krogliv och nattlig dekadens. I nya självbiografin rapporterar han från arabiska våren och flyktingkrisen. Vad hände med den eviga tonåringen Per Hagman?

Publicerad
Annons

Prick halv fyra kliver Per Hagman in på Filadelfiakyrkans kafé. En snusnäsduk runt halsen, tonade glasögon och den blonda pojkluggen lekande i pannan. Det är söndag eftermiddag och jag lyckas fånga honom under hans dygnslånga vistelse i huvudstaden. Dessförinnan har det varit krogjobb på Marstrand, och sedan bär det iväg till Italien.

– Efter det ska jag faktiskt vara i Stockholm några veckor. Jag har hållit mig ifrån stan i flera år, jag behövde bryta helt ett tag. Men det senaste året har jag känt mig redo att återvända.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons