125 000 belgare kräver: ”Frige Ahmadreza”

Pierre-Guillaume Méon är talesperson för lärarkollegiet och det akademiska nätverk som Djalali tillhörde som gästprofessor i Bryssel. Universitetet är mycket engagerat i fallet.
Pierre-Guillaume Méon är talesperson för lärarkollegiet och det akademiska nätverk som Djalali tillhörde som gästprofessor i Bryssel. Universitetet är mycket engagerat i fallet. Foto: Thierry Monasse

Dödsdömde svensk-iraniern Ahmadreza Djalalis öde upprör – i Belgien. Både politiker och allmänhet har engagerat sig – och vissa tror att iranierna kanske vill använda sig av Djalali för att få terroråtalade iranier fria.

Teresa Küchler
Uppdaterad
Publicerad
Annons

BRYSSEL Tvärsöver boulevarden framför Irans ambassad turas en huttrande skara aktivister från Amnesty International och några professorer från Bryssels stora lärosäten – det flamländska Vrije Universiteit Brussel och det fransktalande Université Libre de Bruxelles – om att hålla en banderoll med orden ”Befria Ahmadreza”.

Demonstranterna är bara ett tiotal eftersom massdemonstrationer är förbjudna på grund av coronarisken. Men de följer ett roterande schema: varje timme dyker ett tiotal nya banderollhållare upp.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons