RecensionTeater

DollarStorslagna kvinnor och mycket kvick dialog

Caroline Rauf som Miss Julia Johnstone, Lasse Forss som Doktorn Johnstone, Bodil Car Granlid som Julia Baltzar, Magnus Wetterholm som Kurt Baltzar.
Caroline Rauf som Miss Julia Johnstone, Lasse Forss som Doktorn Johnstone, Bodil Car Granlid som Julia Baltzar, Magnus Wetterholm som Kurt Baltzar. Foto: Dragan Popovic

Kvick dialog, sång, dans och storslagna kvinnor är höjdpunkterna i Hjalmar Bergmans penningstinna ”Dollar” på Stadra teater.

Publicerad
Annons

Kom ihåg att det är jag som har pengarna! Så säger fästmön till en av familjens söner i Hjalmar Bergmans Nobelpris- och familjekomedi ”Swedenhielms”. I hans mer sällan spelade ”Dollar” är pengar också ett centralt motiv. Den är skriven några år före den stora börskraschen i USA och Kreugerkraschen i Sverige och vilar på aktiemarknadens nyckfullhet.

Nu välkomnar ensemblen i Stadra teater sin publik med en uppsättning som visar att det ännu finns konstanter i vår osäkra värld. Skådespelarna börjar om, de ger dig inte. De tar roller i Bergmans värld av de Lorcher, von Battwhylar och Baltzars, även om de kanske har fel ålder för en helt naturtrogen iscensättning. Vad gör det, det är ju lek, det är teater!

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons