BritneyHärlig hyllning till Britney Långstrump

Anja Lek Paulsson, Johanna Malm, NilsGranberg, Katarina Krogh, Carl Gustavsson och Bianca Traum som ”Britney”.
Anja Lek Paulsson, Johanna Malm, NilsGranberg, Katarina Krogh, Carl Gustavsson och Bianca Traum som ”Britney”. Foto: KlaraG

Turteatern firar Britney med en smart, energisk och bildrik iscensättning om kvinnan som blir sin egen gisslan. Hon är ömsom offer, ömsom Pippi Långstrump som tar kommandot över sin persona, skriver Lars Ring.

Publicerad
Annons

Än har världen plats för framgångssagor. För snart 35 år sedan föddes en liten amerikanskt flicka. Det var ett envist barn som så småningom fick arbeta med Disneyklubben på tv, och sedan när programmet lades ner fick inleda en solokarriär. En rosafluffig, mycket blond sådan. Idag har hon sålt över 100 miljoner album och 95 miljoner singlar världen över. För ett tag sedan utsåg staden Las Vegas den 5 november som hennes egen dag.

Britney Spears fick lära sig tidigt av herrarna Pigg & Anka att tänka kommersiellt. Hon har gått med på att sexualisera sin kropp, och givit skvallerpressen massor av material. Ibland har hon spjärnat emot, rakat håret – mått dåligt och ägnat sig åt missbruk. Hon har blivit tvåbarnsmor men också en ikon. Hon har insett att sexualitet är ett maktmedel som hon kan exploatera på en rad olika sätt.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons