Annons

Spara tusenlappar med helt nytt bolån

Foto: Pexels

Är du orolig att du betalar högre ränta på ditt bolån än vad du behöver? Du är inte ensam, i dag är det många som betalar mer än vad de faktiskt behöver. Men, det finns ett par enkla steg som kan hjälpa dig spara tusenlappar.

2021 är det dags för många att se över sin privatekonomi. Faktum är att i dag betalar tusentals svenskar mer i ränta på sitt bolån än vad de egentligen behöver. Senast i december förra året minskade den genomsnittliga bolåneräntan på nya lån (3-mån) till hela 1,44 procent. För den som är villig att förhandla innebär det att du kan minska kostnaden med tusentals kronor varje år. Pengar du istället skulle kunna lägga på något roligare.

Foto: Pexels
Pexels
Foto: Pexels

Hur fungerar det?

Hur din bolåneränta beräknas beror på flera olika faktorer, och det finns flera sätt för dig att se till att du får en så bra ränta som möjlig. Lås dig inte vid en bank utan jämför mellan flera olika innan du bestämmer dig. Det gör att du kan hitta just den som erbjuder dig lägst ränta. Om banken erbjuder dig rabatt kom också ihåg att slå in det i kalendern så att du kommer ihåg att omförhandla när rabatten går ut. Kom också ihåg att räntan är en viktig faktor, men det också finns andra faktorer som kan påverka ditt val av bank beroende på hushållets situation.

Låter det krångligt och svårt?

Om det känns krångligt att hitta rätt i djungeln av bolåneaktörer kan du ta hjälp av Compricer. Via Compricer får du hjälp att hitta den bank som passar dig bäst helt kostnadsfritt.

Börja med att fylla i en ansökan på Compricers sajt. Efter det får du hjälp av en personlig handläggare som hjälper dig genom hela processen. Handläggaren jämför erbjudanden från olika aktörer och presenterar dem för dig. Därefter får du hjälp att ta fram och behandla den information som efterfrågas av den bank du väljer, du binder inte upp dig på någonting och allt är helt kostnadsfritt.