Trolig omröstning under onsdagen

Liz Cheney, den tredje högst rankade republikanen i representanthuset, kommer att rösta för att ställa president Donald Trump inför riksrätt. Arkivbild.
Liz Cheney, den tredje högst rankade republikanen i representanthuset, kommer att rösta för att ställa president Donald Trump inför riksrätt. Arkivbild. Foto: Michael Brochstein/Polaris

Topprepublikanen Liz Cheney, partiets tredje högst rankade ledamot i USA:s representanthus, kommer att rösta för att ställa landets president Donald Trump inför riksrätt.

Ytterligare två republikaner i representanthuset stödjer ett riksrättsåtal.

TT TT-AFP
Uppdaterad
Publicerad
Annons

"En amerikansk president har aldrig gjort sig skyldig till ett större förräderi", säger Liz Cheney i ett uttalande, med hänvisning till Trumpanhängarnas attack mot USA:s kongress förra veckan.

Cheney är republikanernas tredjenamn i representanthuset, en av kongressens två kamrar, och är därmed den främsta republikanen som hittills ställer sig bakom ett riksrättsåtal mot president Donald Trump, som anklagas för anstiftan till upplopp. Det är också första gången sedan president Richard Nixons avgång 1974 som en ledare i presidentens eget parti stödjer ett åtal.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons