”Riktig kärlek erbjuder frihet”

Signaturen ”En ledsen ung kvinna” älskar sin sambo, vill gifta sig och skaffa barn. Men sambon är ständigt svartsjuk och hon märker hur hon alltmer börjar anpassa sig till hans kontrollerande beteende. ”Det du gör kallas medberoende. Sätt ner båda fötterna och låt det bli kristallklart för din sambo att du aldrig kommer att reducera dig och ditt liv”, råder Idagsidans psykolog.

Publicerad
Annons

FRÅGA: Jag lärde känna en kille för nästan tio år sedan, vi kan kalla honom Dan. Vi träffades på en fest när vi båda var 19 år. Jag minns att jag frågade om han ville följa med mig hem efter krogen. Han tackade nej. Vi bytte kontaktuppgifter och hängde senare en hel sommar, myste och hade det jättefint tillsammans utan att gå så långt som till sex. Sedan kom livet emellan och vi bodde 40 mil ifrån varandra. Jag stack på en längre resa till andra sidan jordklotet. Sedan kom jag hem, livet rullade på och jag fick en jobbchans, stack till en stor stad i fem år och gjorde karriär. Under den tiden hade jag ett långt förhållande med en annan snäll och fin kille.

Dan har dock alltid funnits i mitt bakhuvud och vi har några gånger per år checkat av med varandra över internet hur livet går, vad man gör, bor och så vidare, men aldrig lyckats få till det med varandra. Och så en dag kom han till den stad jag bor i. Vi träffades och gick på fest hos hans vänner. Jag lämnade festen tidigare för att vi hade så trevligt att jag inte kunde vara kvar. Jag hade för mycket känslor för Dan, vilket inte kändes okej eftersom jag var sambo med en annan man.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons