500 000 för att bli VIP-smugglad från Vietnam

Hoang Thi Ai visar en bild på sin son som befaras vara en av de personer som hittades död i lastbilen utanför London. Migranter betalar flyktingsmugglare upp till en halv miljon kronor för att ta sig från Vietnam till Storbritannien.
Hoang Thi Ai visar en bild på sin son som befaras vara en av de personer som hittades död i lastbilen utanför London. Migranter betalar flyktingsmugglare upp till en halv miljon kronor för att ta sig från Vietnam till Storbritannien. Foto: Hau Dinh

En halv miljon kronor – det är vad människosmugglare kan kräva för ett "VIP-paket" för en resa mellan Vietnam och Europa.

Efter att 39 personer hittats döda i en lastbil utanför London har migrationen från Vietnam kommit upp i ljuset.

TT TT-AFP
Publicerad
Annons

Det så kallade VIP-paketet för att ta sig till Storbritannien från Vietnam påstås inkludera flygbiljetter, ett falskt pass och advokat- samt tolkhjälp, som migranten kan använda om hen blir gripen.

– Det visar hur organiserade och systematiska de är, säger Chung Pham, som arbetar för organisationen Locate International som hjälper vietnamesiska migranter i Frankrike och Storbritannien, om smugglarna.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons