Detta har hänt efter våldsamheterna i Virginia

USA:s president Donald Trump har kritiserats för att både vara långsam och vag i sina fördömanden av vit-makt-rörelsen och våldsamheterna i Charlottesville, Virginia, då en kvinna, som deltog i en antirasistisk demonstration, dödades och 19 skadades

Publicerad
Annons

Trump väntade i två dygn med att tydligt fördöma rasism, vit makt, nynazism sedan Heather Heyer, som deltog i en antirasistisk demonstration dödats och 19 skadats i samband med vit makt-protester i staden Charlottesville i Virginia. På tredje dygnet tycktes presidenten backa från sitt tidigare avståndstagande. Donald Trump är nu mitt uppe i flera kriser, och den senaste startade i samband med helgens dödliga våld. SvD förklarar krisen dag för dag:

Lördag den 12 augusti. Donald Trump fördömer våld på ”många sidor” efter att en bil i hög kört in i en motdemonstration i Charlottesville där vit makt-grupper genomför en protest. Heather Heyes, en motdemonstrant dödas och 19 skadas. Presidentens uttalande får genast kritik av flera partivänner och andra. Floridasenatorn och republikanen Marco Rubio hör till dem som konstaterar att Trump varit vag och inte tydligt fördömt vit makt-rörelsen. Presidenten hyllas däremot i artiklar på den nynazistiska sajten Daily Stormer.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons