”På en killmiddag pratar män om känslor med andra män”

På väggen i riksdagens kvinnorum syns bland andra Karin Söder (C), Sveriges första kvinnliga ordförande för ett riksdagsparti, och Ingegerd Troedsson (M), den första kvinnliga talmannen. I förgrunden står Johan Büser (S) och Robert Hannah (L).
På väggen i riksdagens kvinnorum syns bland andra Karin Söder (C), Sveriges första kvinnliga ordförande för ett riksdagsparti, och Ingegerd Troedsson (M), den första kvinnliga talmannen. I förgrunden står Johan Büser (S) och Robert Hannah (L). Foto: Lars Pehrson

Sexuella kränkningar är inte okej. Det är något som även män måste stå upp för, tycker riksdagsledamöterna Robert Hannah (L) och Johan Büser (S). De vill lyfta frågor om manlighet i ett nystartat manligt jämställdhetsnätverk i riksdagen.

Martin Hanberg
Publicerad
Annons

Kvinnliga politikerkollegor till Robert Hannah och Johan Büser har blivit utsatta för sexuella kränkningar av andra, manliga kollegor. Vittnesmålen har samlats i uppropet #imaktenskorridorer – ett av många upprop som tillsammans är en del av rörelsen #metoo.

– Det handlar om allt från plumpa kommentarer till grova övergrepp som har skett mot kvinnor i vår omedelbara närhet. Det har fått mig att vakna upp ytterligare, säger Johan Büser.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons