ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

STR kräver skärpt lag om trafikskolor

De straff som i dag utdöms för brott mot trafikskolelagen är inte tillräckliga, anser Berit Johansson, förbundsordförande i Sveriges trafikskolors riksförbund, STR. Arkivbild.
De straff som i dag utdöms för brott mot trafikskolelagen är inte tillräckliga, anser Berit Johansson, förbundsordförande i Sveriges trafikskolors riksförbund, STR. Arkivbild. Foto: STR

En man i 50-årsåldern har dömts till fängelse för bland annat grovt bokföringsbrott i samband med illegal trafikskoleverksamhet.

"En halv seger" enligt Berit Johansson på Sveriges trafikutbildares riksförbund, som hellre vill se mannen dömas för brott mot trafikskolelagen.

TT TT
Uppdaterad
Publicerad

Under flera år har en man i 50-åråldern drivit trafikskola på flera orter i Västsverige utan tillstånd från Transportstyrelsen, vilket krävs enligt lag. Trots att han har fällts i både i tingsrätten och i hovrätten har han fortsatt sin verksamhet.

Men nu döms han av Värmlands tingsrätt till fängelse i ett år och sex månader för bland annat grovt bokföringsbrott i samband med illegal trafikskoleverksamhet.

Laddar…