Sönerna uppmanar Maltas ledare att avgå

Journalisten Daphne Caruana Galizia (till höger i bild) publicerade åtskilliga uppgifter om misstänkt korruption bland Maltas toppolitiker. Arkivbild.
Journalisten Daphne Caruana Galizia (till höger i bild) publicerade åtskilliga uppgifter om misstänkt korruption bland Maltas toppolitiker. Arkivbild. Foto: The Malta Independent via AP

En miljon euro. Så mycket erbjuder Maltas regering till den som kommer med information som leder till att den ansvarige för mordet på journalisten Daphne Caruana Galizia ställs inför rätta.

Men hennes söner ställer sig inte bakom uppmaningen.

TT
Publicerad
Annons

– Vi är inte intresserade av en rättegång som skulle innebära att regeringen, som drog fördel av vår mors död, kan säga att rättvisa har skipats, säger de tre sönerna Matthew, Andrew och Paul Caruana Galizia gemensamt till nyhetsbyrån AFP apropå den utlovade belöningen.

Deras mor, den grävande journalisten Daphne Caruana Galizia, drev en populär blogg där hon bland annat publicerade uppgifter om misstänkt korruption i premiärminister Joseph Muscats innersta krets. Tidigare i år hävdade Galizia att hon hade bevis som talade för att Muscats fru stod som förmånstagare till ett hemligt bankkonto i Panama.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons