ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Experten: Det stora sanktionspaketet kan dröja

Tysklands regering har inför ett EU-beslut om sanktioner mot Ryssland beslutat att stoppa tillståndsprocessen för att öppna den nya123 mil långa rysk-tyska gasledningen Nordstream 2. Arkivbild från Lubmin i Tyskland.
Tysklands regering har inför ett EU-beslut om sanktioner mot Ryssland beslutat att stoppa tillståndsprocessen för att öppna den nya123 mil långa rysk-tyska gasledningen Nordstream 2. Arkivbild från Lubmin i Tyskland. Foto: Michael Sohn AP/TT

Sanktioner har blivit en glödhet fråga efter Rysslands fortsatta aggression mot grannlandet Ukraina.

Men det krävs mer för att det stora och historiskt hårda sanktionspaketet mot Ryssland som USA, EU och Storbritannien har skissat på ska bli verklighet, enligt en sanktionsexpert.

Joakim Goksör/TT
Publicerad
Annons

Cyberattacker, Vladimir Putins erkännande av Luhansk och Donetsk som självständiga, eller ryska ”fredsbevarande styrkor” i utbrytarregionerna i östra Ukraina verkar inte räcka som skäl för EU att slå till med full kraft med sanktioner mot Ryssland.

– Problemet är att när man väl trycker på knappen och inför sanktioner – de mest kraftfulla – så har man tappat ett trumfkort, säger sanktionsexperten och advokaten Olof König.

Laddar…