Comey: Trumps styre som en skogsbrand

Donald Trump och James Comey.
Donald Trump och James Comey. Foto: TT

Förre FBI-chefen James Comey tror att Trumps regeringsperiod kan vitalisera demokratin. Stor ödeläggelse på kort sikt, men i förlängningen kanske ändå en motreaktion leder till starkare kongress och domstolar. Håkan Lindgren har läst två böcker om Donald Trump.

Håkan Lindgren
Publicerad
Annons

”White trash, vad är det för något?” Vi befinner oss ombord på Donald Trumps privata jetplan; det är en fotomodell som frågar. Trump har genast svaret redo. ”Det är människor precis som jag”, säger han. ”Med den skillnaden att de är fattiga.”

Trump, som är född i en fastighetsägarfamilj, gillar att spela rollen som affärsman, men han har ungefär lika mycket gemensamt med white trash som med vanliga företagsledare. Han struntar i siffror och ”kunde inte ens läsa en balansräkning”, skriver Michael Wolff i ”Fire and fury”. Cirkusen runt Trump var så oorganiserad att ingen kunde ge Wolff en formell tillåtelse att stanna. Som varje driven journalist skulle ha gjort vänder han det till sin fördel – han inser att ingen har mandat att köra bort honom och blir en fluga på väggen under Trumps första tid som president. Hans bok bygger på mer än 200 intervjuer.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons