ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Därför bör cannabis bli tillåtet”

Romina Pourmokhtari, Liberala ungdomsförbundet, Matilda Ekeblad, Moderata ungdomsförbundet, och Réka Tolnai, Centerpartiets ungdomsförbund.
Romina Pourmokhtari, Liberala ungdomsförbundet, Matilda Ekeblad, Moderata ungdomsförbundet, och Réka Tolnai, Centerpartiets ungdomsförbund. Foto: Pressbild, Fredrik Sandberg/TT, Malin Hoelstad

Den som är emot en legalisering av cannabis, är skyldig att komma med andra förslag på hur vi ska minska narkotika­dödligheten. Dagens inhumana narkotika­politik kostar människoliv, skriver företrädare för ungdoms­förbunden Luf, Muf och Cuf.

Publicerad

Staffan Hübinette gör samma misstag som de flesta motståndare till en legalisering av cannabis (SvD Debatt 10/12). Han kommer inte med ett enda förslag för att minska narkotikadödligheten utan är fast i gamla dogmer om att förbud är den enda vägen framåt. Människor i Sverige dör till följd av Sveriges narkotika­politik, då människor som är fast i missbruk får straff istället för vård. Moralism hjälper inte den som är fast i missbrukets bojor. Luf, Muf och Cuf står för en human narkotika­politik som räddar liv och hjälper missbrukare, istället för dagens inhumana narkotika­politik som kostar människoliv. Den som är emot en legalisering av cannabis, är skyldig att komma med andra förslag på hur vi ska minska narkotikadödligheten.

Laddar…