”Alla fossilfria energi­slag kommer behövas”

Det finns ingen enskild lösning eller teknik för att lyckas genomföra klimat­omställningen, men det finns inte heller någon lösning vi har råd att utesluta, skriver debattörerna.
Det finns ingen enskild lösning eller teknik för att lyckas genomföra klimat­omställningen, men det finns inte heller någon lösning vi har råd att utesluta, skriver debattörerna. Foto: TT

Att i detta akuta läge låsa sig vid diskussioner om teknikval skapar osäkerhet för såväl energi­branschen som industrin som är i behov ny fossilfri el. Det skriver flera debattörer.

Publicerad
Annons

Den polariserade energidebatten hotar att sätta krokben för utvecklingen av fossilfri teknik och industrins omställning. Det som behövs efter valet är prestigelösa överens­kommelser över block­gränserna som ger stabila och långsiktiga förutsättningar för de investeringar som måste göras. Vi pratar om att bygga i storleks­ordningen ett helt nytt elsystem på rekordkort tid. Att i detta akuta läge låsa sig vid att föra diskussioner om teknikval skapar osäkerhet för såväl energi­branschen som de stora industri­företag som är i behov ny fossilfri el för att klara de mål som politikerna själva satt upp.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons