Domen om mordvapen i rapvideo står fast

Bild från rapvideon, där de dömda personerna hanterade flera vapen. Polisen kom videon på spåren under utredningen av skottlossningen i Botkyrka, där en flicka dödades. Arkivbild
Bild från rapvideon, där de dömda personerna hanterade flera vapen. Polisen kom videon på spåren under utredningen av skottlossningen i Botkyrka, där en flicka dödades. Arkivbild Foto: Polisen

Hovrättsdomen mot de män som hanterade vapen vid inspelningen av en rapvideo står fast, då Högsta domstolen beslutat att inte ta upp fallet.

Ett av vapnen skulle senare användas vid skottlossningen i Botkyrka i augusti 2020, där en tolvårig flicka sköts till döds.

Erika Nekham/TT
Publicerad
Annons

I december förra året dömdes tre män till fängelse för grovt vapenbrott av Svea hovrätt. Detta för innehav av totalt fem vapen under en inspelning av en rapvideo sommaren 2020. I videon syns hur männen poserar med skarpladdade vapen och skjuter rätt ut från en bil som körs i hög hastighet genom tätbebyggt område.

Domen överklagades av männen till Högsta domstolen, som nu beslutat att inte ge prövningstillstånd för målet. Det innebär att hovrättsdomen står fast och att det är fängelse i två och ett halvt, fyra respektive fem år som gäller för männen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons