”Lika speciell som i livet ska man få vara i döden”

Skulptören Annie Winblad Jakubowski har gjort Dramatenchefen Erland Josephsons gravsten. Hon inspirerades av att de anhöriga som berättade att han tyckte om att gå i skogen. Därför skapade hon en sten med en skog som omfamnar stenen.
Skulptören Annie Winblad Jakubowski har gjort Dramatenchefen Erland Josephsons gravsten. Hon inspirerades av att de anhöriga som berättade att han tyckte om att gå i skogen. Därför skapade hon en sten med en skog som omfamnar stenen. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

100 000 personer väntas besöka kyrkogårdarna i Stockholm i helgen. Några av ljusen kommer att ställas vid gravar som formgivaren Annie Winblad Jakubowski skapat.

– Lika speciell som man är i livet bör man få vara i döden, säger hon.

Annica Lindström
Publicerad
Annons

I helgen tänds många ljus på kyrkogårdar till minnet av de döda. I Stockholm räknar kyrkogårdsförvaltningen med sammanlagt 100 000 besökare på begravningsplatserna under helgen.

Hälften av dem väntas till Skogskyrkogården. Precis som tidigare år kommer det att vara bilfritt på Skogskyrkogården i Gamla Enskede mellan kl 10 och 21 under lördagen. Men färdtjänst och bilar med handikapptillstånd kommer att komma fram trots förbudet, säger Pär Westin vid Kyrkogårdsförvaltningen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons