Röda fynd för alla plånböcker

Rött är rätt. SvD:s Mikael Mölstad tipsar om rödviner som passar lika bra till helgens grillade fläskfilé som till vardagens köttbullar med gräddsås.

Publicerad
Annons

1 / 5

Efter reklamen visas:
NYfredagsvinet 8 april

Rött till helgen

Annons
Annons

2 / 5

Betyg: 5 av 6

Bianchi Montepulciano d'Abruzzo 2014

7126, 69 kr, Abruzzerna, Italien, rött mjukt & bärigt

Bra kvalitet för sitt pris och dessutom ekologiskt från italienska östkusten. Från storproducenten Umani Ronchi, känd för sin vita Casal di Serra. Doft av skogsbär och örtsyltiga plommon med bra kryddsyrlig eftersmak. Gott till en grillad fläskfilé med svampsås och rostad potatis.

Annons
Annons

3 / 5

Betyg: 5 av 6

Bourgogne Cuvée Prestige Pinot Noir 2013

5361, 99 kr, Bourgogne, Frankrike, rött mjukt & bärigt

Pinot Noir från Bourgogne är aldrig billig och med ökande efterfrågan kommer det inte att bli billigare. För hundralappen kan du dock få denna hyggligt finessrika bourgogne med aromatisk frukt, rika skogsbärsdofter, örtighet och bra syra. Passar fint till en klassisk coq au vin.

Annons
Annons

4 / 5

Betyg: 6 av 6

Rua Pinot Noir 2014

6265, 159 kr, Central Otago, Nya Zeeland, rött kryddigt & mustigt

Nya Zeeland har blivit ett andra hemland för välgjord pinot noir. Här i en nyklassisk stil där elegans går före kraft i doft och smak. Här bjuds rik bärig skogsfrukt, kryddörter, blommiga violtoner och en mjuk strävhet i slutet. Smakar perfekt till lammfärsbiffar med grillade rotfrukter.

Annons
Annons

5 / 5

Betyg: 5 av 6

Alto Pina Reserva 2014

6024, 69 kr, Setúbal, Portugal, rött fruktigt & smakrikt

Prisvärt budgetvin från sandjordarna i kusttrakterna söder om Lissabon i Portugal. Annorlunda gammaldags i stilen gjort främst på druvorna castelão och aragonez. Vinmustig doft med inslag av örtkryddor, lakrits och mörka bär stram eftersmak. Perfekt till köttbullar med gräddsås.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons