Därför sitter Sverige kvar vid Natos barnbord

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg.
Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. Foto: Stina Stjernkvist

PODD | Nytt år, men samma instabila och osäkra läge i världen. Det är budskapet när de mäktigaste inom försvarspolitiken nu samlas i Sälen. Men vad betyder det att Turkiet fortfarande håller emot Sveriges Natomedlemskap?

SvD
Publicerad
Annons

Under måndagen meddelade regeringen att man vill återaktivera civilplikten. Det är ett sätt att skydda Sverige i händelse av krig. Men när det gäller ett framtida svenskt Natomedlemskap finns det inget mer Sverige kan göra, meddelade statsminister Ulf Kristersson när han invigningstalade under Folk och Försvars årliga rikskonferens i Sälen.

Enligt Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg finns ingen ”plan B” om Turkiet och Ungern inte säger ja till Sverige ansökan. Men vad får det för konsekvenser att beslutet dröjer?

På en kvart får du följa med bakom kulisserna på det som beskrivs som ”Almedalen on ice”. Med Therese Larsson Hultin, utrikesanalytiker på SvD som är på plats i Sälen.

Efter reklamen visas:
Därför sitter Sverige forfarande vid Natos barnbord

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.

Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons