ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Odlaren Robert Forsberg är en av medlemmarna hos Moek, där affärsområdeschefen Anette Borgström ser till att odlarna får sina grönsaker sålda.
Odlaren Robert Forsberg är en av medlemmarna hos Moek, där affärsområdeschefen Anette Borgström ser till att odlarna får sina grönsaker sålda. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Inflationsvärstingen har nästan dubblerats i pris

Priserna på grönsaker rusar och kan få Riksbanken att höja räntan än mer än väntat på torsdag. SvD tog sig till en bondgård för att få grepp om en av inflationens värstingar – vitkålen som stigit med nära 100 procent.

Text: Sara L Bränström. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman.
Uppdaterad
Publicerad

Det är mörkt och kallt. Temperaturen i det 500 kvadratmeter stora lagret håller 0,2 grader. I den temperaturen förvaras kålen bäst.

– Kål ska hanteras lika varsamt som ägg, säger grönsaksodlaren Robert Forsberg på den östgötska gården Mårtorp i byn Lönsås.

Laddar…