Efter bråket – hotas med stämning på 180 miljoner

Riskkapitalbolaget Giab har tagit över Oscar Properties omtvistade projekt ovanpå en Östermalmsförening – som nu hotas med stämning.
Riskkapitalbolaget Giab har tagit över Oscar Properties omtvistade projekt ovanpå en Östermalmsförening – som nu hotas med stämning. Foto: Joakim Ståhl

Storbråket om Oscar Properties takvåningar vid Norra Djurgården tar ny fart. Projektet “Biografen Penthouses” är sålt till en ny aktör som stämmer Oscar Properties förening på 180 miljoner. 

Johan Hellekant
Publicerad
Annons

Sju år efter inflyttningen i Oscar Properties förening “Biografen”, blossar konflikten om en ny förening på taket av den gamla upp igen. Det är riskkapitalbolaget Giab, som hotar föreningen med stämning om styrelsen inte snarast kallar till extrastämma. Enligt riskkapitalbolaget måste de boende acceptera påbyggnader på taket samt överlåta mark, annars stäms föreningen på 180 miljoner kronor – i snitt 2,3 miljoner kronor per lägenhet. 

– Att en bostadsrättsförening stäms på så väldiga belopp för något som inte finns ordentligt avtalat måste vara helt unikt, säger en av de boende som vänt sig till SvD.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons