Turisterna dröjer: ”Har varit helt förödande”

I en undersökning från UNWTO, Världsturismorganisationen, tror hälften av experterna att en återhämtning till turismnivåerna som rådde globalt år 2019 inte kommer att uppnås förrän år 2024. Arkivbild.
I en undersökning från UNWTO, Världsturismorganisationen, tror hälften av experterna att en återhämtning till turismnivåerna som rådde globalt år 2019 inte kommer att uppnås förrän år 2024. Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg

Den hårt sargade besöksnäringen lär inte ha återhämtat sig förrän om flera år bedömer internationella experter. Och de turister som spenderar mest pengar i Sverige kan låta vänta på sig ännu längre.

Sophie Stigfur
Publicerad
Annons

Prioriterad vaccinering av populära semesteröar och generösa avbokningsregler. Världen över kämpar nu både länder och reseföretag med att få fart på turismen igen för att lyfta sargade ekonomier.

För Sveriges del har pandemin inneburit minskade intäkter på 51 miljarder kronor för restaurangbranschen, 17 miljarder för hotellbranschen och 80 miljarder för turismexporten, enligt en färsk rapport från branschorganisationen Visita.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons