Köksmästaren: ”Magsår vid varje presskonferens”

Stefan Ekengren, kock på restaurang Hantverket, författare till bland annat kokboken Högtid.
Stefan Ekengren, kock på restaurang Hantverket, författare till bland annat kokboken Högtid. Foto: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

De nya restriktionerna slår hårt mot den redan pressade restaurangnäringen. ”Jag pendlar mellan hopp och förtvivlan hela tiden”, säger köksmästaren Stefan Ekengren.

Erik Olsson, Johan Hellekant
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Max fyra personer vid samma bord och ingen alkoholservering efter 20.00. På restaurang Hantverket i Stockholm, där Stefan Ekengren arbetar, kommer man att fortsätta hålla öppet även med de strängare reglerna.

– Jag förstår att läget är allvarligt, att vården är ansträngd och att något måste göras men det känns som att det bara är restaurangerna som ska ta smällen, säger köksmästaren Stefan Ekengren.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons