Matpriserna rusar – det här ses som en lösning

Chloë Dunnett menar att matfrågan är ett sätt att tackla allt från klimatförändringen till ojämlikhet, ohälsa och livsmedelsbrist.
Chloë Dunnett menar att matfrågan är ett sätt att tackla allt från klimatförändringen till ojämlikhet, ohälsa och livsmedelsbrist. Foto: Charlotta Buxton

Matpriserna stiger kraftigt och en av tio föräldrar i Storbritannien väntas besöka en välgörenhetsorganisation för att få mat under kommande månader. I London för en aktiv kvinna en kamp mot krisen. Hon – och allt fler i Storbritannien – anser att lösningen handlar om att odla livsmedel i städerna.

Charlotta Buxton
Publicerad
Annons

LONDON. Ovanför susar flygen till Heathrow. För ett år sedan stod här ett fält mellan en golfbana och en av huvudlederna från sydöstra England till London. Nu är det en åker full av grönsaker, örter och blommor. I tunnelväxthuset håller det urbana jordbruket Sitopia Farms grundare Chloë Dunnett på att skörda spenat, ruccola och dill. Tidigare under dagen har hon plockat 200 tulpaner. Snart är det dags att plantera tomater.

Chloë Dunnett ler stort och pratar snabbt. Mat – hållbar och närproducerad mat – är något hon brinner för.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons