ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Ny rättegång om skolattacken i Eslöv

Sju elever från Källebergsskolan i Eslöv har överklagat domen om skolattacken i den delen som gäller grovt olaga hot. Arkivbild.
Sju elever från Källebergsskolan i Eslöv har överklagat domen om skolattacken i den delen som gäller grovt olaga hot. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Sju av de elever som mötte den maskerade, stridsklädde 15-åringen efter knivhugget mot en lärare på Källebergsskolan i Eslöv vill ha högre skadestånd. De vill också att han döms för att ha utsatt dem för grovt olaga hot. I dag inleds rättegången i hovrätten.

Cecilia Klintö/TT
Publicerad
Annons

Lunds tingsrätt såg mycket allvarligt på skolattacken i Eslöv i augusti förra året – om gärningsmannen hade varit över 21 år hade han dömts till livstids fängelse. Tonåringens plan var att döda ett stort antal personer för att nå ut med ett politiskt budskap.

På grund av hans låga ålder blev det i stället två och ett halvt års sluten ungdomsvård för mordförsök mot en lärare, nio fall av grovt olaga hot mot elever och personal på skolan och för grovt hot mot tjänsteman.

Laddar…