61-åring med sprängämnen kan få fängelse

Rättsmedicinalverket har gjort en rättspsykiatrisk undersökning av mannen, som visar att han inte begick gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Arkivbild.
Rättsmedicinalverket har gjort en rättspsykiatrisk undersökning av mannen, som visar att han inte begick gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Den 61-årige mannen hade sprängmedel och listor på kända personer som han ogillade i sin lägenhet i Botkyrka. Men det låg ingen allvarlig psykisk störning bakom gärningarna. Det visar en rättspsykiatrisk undersökning av mannen, som innebär att han kan dömas till fängelse.

Erika Nekham/TT
Publicerad
Annons

Den 61-årige mannen dömdes i oktober förra året till 3,5 års fängelse av Södertörns tingsrätt för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, brott mot lagen om sprängämnesprekursorer samt förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Han överklagade domen och under hovrättsförhandlingen beslutades att mannen skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning för att utreda om han hade haft en allvarlig psykisk störning vid gärningen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons