ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Många vuxna har aldrig haft sex

”Nästan alla mina patienter vill ha svar på frågan varför och upplever en lättnad när de ser sambanden i livet. Då blir det lättare att försöka ändra på sin situation”, säger Charlotte Makboul, klinisk sexolog, socionom och leg psykoterapeut.
”Nästan alla mina patienter vill ha svar på frågan varför och upplever en lättnad när de ser sambanden i livet. Då blir det lättare att försöka ändra på sin situation”, säger Charlotte Makboul, klinisk sexolog, socionom och leg psykoterapeut. Foto: Martina Holmberg/TT

Att ofrivilligt leva utan ett sexliv är vanligare än vad många tror, enligt flera sexologer.
– I och med att ämnet är känsligt och tabu finns det antagligen personer som lider i sin ensamhet; hade det belysts mer så hade fler trätt fram, säger Jack Lukkerz, sexologisk rådgivare.

Matilda Shayn
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Under många år jobbade Jack Lukkerz som kurator på RFSU
i Malmö samt var en av de ansvariga för RFSU:s anonyma frågelåda på nätet. Han har i sitt arbete mött en hel del vuxna patienter som aldrig har haft sex och han tycker att vi borde prata mer om ämnet.

– Det är viktigt att man närmar sig frågan på allvar, men den finns inte i samhällsdebatten. Gruppen som inte har legat med någon passerar helt under radarn.

Laddar…