Nytt kulturpris till Fredrikssons minne

Benny Fredriksson gick bort 2018.
Benny Fredriksson gick bort 2018. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT

Ett årligt pris om 100 000 kronor ska i Benny Fredrikssons anda lyfta fram kulturskapare som med spännande uttryck har en vilja att nå ut brett. Det nyinstiftade Bennypriset finansieras gemensamt av Kulturhuset Stadsteatern och Anne Sofie von Otter, sångerska och Benny Fredrikssons fru.

SvD Kultur
Publicerad
Annons

I dag, torsdag den 2 juli, skulle Benny Fredriksson, Kulturhuset Stadsteaterns tidigare vd och teaterchef, ha fyllt 61 år. Då lanserar Kulturhuset Stadsteatern och Anne Sofie von Otter det nyinstiftade Bennypriset som ska uppmuntra till vetgirighet och skaparglädje inom vår tids konstnärliga uttryck. Priset delas ut årligen till en eller flera personer som drivs av en stark kärlek till sin konst, och som med spännande uttryck samtidigt har en vilja att nå ut brett.

– Bennys nyfikenhet och passion för sitt yrke och sin roll som kulturarbetare var enastående och underbar. Han gav allt med oupphörlig entusiasm. Vi vill ge vårt Bennypris till någon som delar hans kärlek till konsten och som har förmågan att nå ut med den självklarhet och oräddhet som han gjorde, säger Anne Sofie von Otter, sångerska och Benny Fredrikssons hustru, enligt ett pressmeddelande.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons