ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Resa

”Jag är så stolt över vårt lilla Järvsö”

Malin Berghagen vandrar längs grusvägar i Costa Rica, äter citronpaj i Sóller och ger sig ut med bergscykel i Järvsö.

Text: Sophie Tisell - 18 oktober 2019
Annons

Marpunta resort, Alonnisos

Mitt älskade Grekland! Det är svårt för mig att välja mellan Marpunta resort på Alonnisos och Emelisse hotel på Kefalonia. Båda är familjeägda och man pysslas om som om man vore en i familjen. Jag älskar verkligen Grekland och varenda liten ö där. Klarblått vatten och himmelsk god mat. Men just Alonnisos håller jag extra kär eftersom den är naturskyddad och en plats där man kan simma med sälar och delfiner.

Adress: Sporaderna, Grekland.

The Bakery, Santa Teresa

Annons
Annons

Jag vet inte hur många gånger jag har vandrat från min bungalow på stranden längs Santa Teresas grusväg för att avnjuta frukosten på The Bakery. Deras cappucino och granola bowl är helt klart värda lite smutsiga fötter. Jag känner smaken av friterade avokado-tacos med lime bara jag tänker på restaurangen. Härifrån är det sedan bara tre minuter till Stilla havet och surfen.

Järvsö bergcykelpark

”Ja tillbaka igen hem, hem till lilla Jarse”, som mamma brukade sjunga. Jag är så stolt över att vår by andas så mycket hälsa och uteliv som den gör nu. Bergscykelparken på södersidan av skidbacken anses vara den bästa i Skandinavien och som plus i kanten har vi även fått en asfalterad cykel- och skatepark nere i byn. Här finns något för alla

Adress: Ljusdal.

Finca Son Mico, Mallorca

Jag har tipsat oändligt många om denna kafépärla som ligger gömd uppe i bergen. Här möts jag alltid med öppna famnar av de två franska systrar som äger stället. Citronpajen på öns citroner biter syrligt i gommen samtidigt som jag drömmer mig bort. Men bäst av allt är att vandra den vackra vägen dit, från Deià eller Sóller. Utsikten över havet är sagolik och med lite tur ser man både vilda getter och åsnor.

Palm Grove beach, Goa

Den vackra, rena inredningen på Palm grove beach retreat är som sammet för själen. I den vägglösa yogasalen håller vita gardiner de starkaste solstrålarna borta, men lämnar kvar tillräckligt mycket sikt för att du ska kunna se ut till havet och vågorna. Ett av de finaste yogahotell jag varit på.

Adress: Ashvem Beach, Mandrem.

Annons