ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Skickligt spelat av den gamla machiavellisten”

Aktiespararnas vd Joacim Olsson räknar att förlora omröstningen vid Swedbanks årsstämma men är ändå kritisk mot Göran Perssons hantering av stämningsfrågan.
Aktiespararnas vd Joacim Olsson räknar att förlora omröstningen vid Swedbanks årsstämma men är ändå kritisk mot Göran Perssons hantering av stämningsfrågan. Foto: Henrik Montgomery/TT, Emma-Sofia Olsson

Oavsett om Joacim Olsson eller Göran Persson vinner på Swedbanks årsstämma är det inte säkert att tidigare banktoppar stäms. Men Aktiespararnas vd är fortfarande för en stämning medan bankens ordförande är emot.

Birgitta Forsberg
Publicerad

Det skulle ha blivit en verbal boxningsmatch på torsdagen – Joacim Olsson mot Göran Persson. Aktiespararnas vd mot Swedbanks ordförande. Men så blir det inte.

I dessa coronatider ska Swedbank inte ha en fysisk stämma. Men inte heller en digital stämma eller en hybrid med först ett digitalt möte och sedan poströstning. I stället blir det bara poströstning. Alla aktieägare har dock kunnat ställa skriftliga frågor och har fått skriftliga svar på stämmans sajt.

Laddar…