EU och migrationen

Foto: Arena Idé / Martin Lahouse / Fores

PODD | 23 september. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras EU och migrationen. Lyssna direkt här.

Publicerad
Annons

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras EU och migrationen. 

Den 1 december förra året tillträdde Ylva Johansson posten som EU-kommissionär med ansvar för migration och säkerhet, och med uttalad uppgift att få medlemsländerna och EU-parlamentet att enas om ett nytt regelsystem för migration och asyl. 

Den svåraste frågan är den om fördelningen mellan medlemsländerna av asylsökande vid större tillströmningar. Johansson sade vid tillträdet: "Jag har en idé för att lösa migrationsfrågan", och idag har denna idé framlagts.

Ledarsidans Tove Lifvendahl diskuterar med:

Gunnar Hökmark, idag ordförande för tankesmedjan Frivärld, tidigare moderat europaparlamentariker och vice ordförande i EPP-gruppen

Therese Lindström, idag chef på Fores program Migration och integration, bakgrund från bland annat Migrationsverket där hon bland annat var chef för den nationella Dublinenheten, men även Sveriges expert i förhandlingarna av nuvarande Dublinförordningen och satt sedan med i genomförandekommittén 

Lisa Pelling, utredningschef på tankesmedjan Arena Idé. Har tidigare bland annat varit politisk sakkunnig på UD och arbetat mycket med migrations- och integrationsfrågor och europeisk politik.

Efter reklamen visas:
EU och migrationen
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons