Replik: ”Drivkraften är folkrörelseperspektivet”

Sven Hirdman, Gudrun Schyman, KG Hammar och Janine O’Keeffe.
Sven Hirdman, Gudrun Schyman, KG Hammar och Janine O’Keeffe. Foto: Gunnar Lundmark, Jessica Gow/TT, Jerker Ivarsson/TT, Janine O’Keeffes kandidatur till MP:s riksstyrelse på Youtube 3/5–19.

Med anledning av kolumnen De som lånar ut sina namn till Kreml, har följande replik inkommit från Gudrun Schyman, Fria Pensionärer, KG Hammar, Kristna Freds, Sven Hirdman, f d statssekreterare och Moskvaambassadör och Janine O´Keeffe, Fridays for Future Årsta. Patrik Oksanen svarar direkt.

Publicerad
Annons

”Guilt by association” är ett debattknep som gärna används när argumenten i sakfrågan tryter. Patrik Oksanens artikel ”De som lånar ut sina namn till Kreml” i SvD den 9 januari är ett utmärkt exempel på det. Han inte bara förvånats över att vi fyra (undertecknare här) finns med på listan över talare på den digitala konferens som ordnas av föreningen Folk och Fred den 10–11 januari, han menar också att hela föreningen är bildad med det uttalade syftet att ”störa” den samtidiga rikskonferens som Folk- och Försvar har. Han påstår att den konferensen under lång tid varit centralpunkt för svensk försvarspolitisk debatt, med det välmenande uppdraget att skapa en folklig förankring av Sveriges försvars- och säkerhetspolitik.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons