Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Kaninragun lockar lite extra i helgen

Perfect guides redaktör Hugo Rehnberg ger tre tips inför helgen som kommer.
Perfect guides redaktör Hugo Rehnberg ger tre tips inför helgen som kommer. Foto: Saman Amel, Stureplansgruppen och David Thunander

Svensk mockumentär, saftiga clubstekar och en av Stockholms vackraste klädbutiker finns med bland SPG-redaktören Hugo Rehnbergs helgtips.

Text: Hugo Rehnberg - 14 januari 2021
Annons

I höstas såg jag inte riktigt storheten i den svenska mockumentären Premiärdatum oklart och gav upp efter något avsnitt. Under julhelgen gav jag ensemble-serien ett nytt försök och då trillade polletten ner. Johan Ulvesson nojar över covid-19, Vanna Rosenberg sjunger och PK-filtrerar, Henrik Dorsin drömmer om den perfekta kupletten – alla gör tillspetsade versioner av sig själva och det är begåvat och lågintensivt roligt mest hela tiden. SVT play.

Stureplans senaste krogtillskott heter Nold och ligger i hörnhuset som tidigare huserat Arnold’s och Laroy. Det är krögarna bakom Calle P som i samarbete med Stureplansgruppen skapat en restaurang med sydeuropeiska influenser. Sparsmakad inredning och en bred meny där smörbakad pumpa med tryffel, svenska ”clubsteken” på 800 gram och pappardelle med kaninragu lockar lite extra. Biblioteksgatan 21.