MP: Jämställdhets-myndigheten räddas

Generaldirektör Lena Ag och jämställdhetsministern Åsa Regnér under en pressträff i Rosenbad i Stockholm när den nya Jämställdhetsmyndigheten presenterades. Arkivbild.
Generaldirektör Lena Ag och jämställdhetsministern Åsa Regnér under en pressträff i Rosenbad i Stockholm när den nya Jämställdhetsmyndigheten presenterades. Arkivbild. Foto: Peter Wallberg/TT

Jämställdhetsmyndigheten som nyligen inrättats i Göteborg blir kvar – förutsatt att överenskommelsen mellan C, L, S och MP håller. Det meddelar Miljöpartiets talesperson i jämställdhetsfrågor, Annika Hirvonen Falk.

TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

– Helt enkelt är det så att om överenskommelsen godtas av alla partier och om Stefan Löfven (S) blir framsläppt som statsminister av Vänsterpartiet så kommer Jämställdhetsmyndigheten att räddas i den vårändringsbudget som läggs fram, säger hon till TT.

Myndigheten fick en stympad ekonomisk ram när Moderaternas och Kristdemokraternas budget gick igenom i december. Verksamheten, som inrättades 1 januari 2018, skulle avvecklas inom ett år.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons