Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Skönhet

51-åriga Julia Roberts hemliga skönhetsknep

Text: SvD Perfect Guide - 6 februari 2019
Annons

Julia Roberts har knappt åldrats en dag de senaste tio åren. Så, vad är hemligheten bakom 51-åringens ungdomliga hy? En förvånansvärt enkel hudvårdsrutin visar det sig.

Hudvårdsintresserade vet att solskyddsfaktor är a och o om man vill minska hudens åldrande. Det har även Roberts koll på.
– Jag älskar att vara utomhus med våra tre barn och då förlitar jag mig på en bra solcrème, säger hon.

För People berättar stjärnan att hon även är en mästare på att smörja in sig med återfuktande crèmer, gärna flera gånger om dagen.

Under galatider som dessa utsätts Julia Roberts hy för lager av makeup. Därför är hon alltid noga med att alltid tvätta bort allt smink innan hon går och lägger sig.

Hudvård vilar aldrig och för Hollywood Life berättar Roberts att hon inför flygresor packar ner en mängd hudvårdsprodukter, som hon smörjer in sig med under resan.

Vad gäller kosten har Roberts berättat för People att hon föredrar proteinrik mat och mycket frukt och grönsaker. Samtidigt håller hon sig borta från processade livsmedel och artificiellt socker.

Under en vanlig dag äter stjärnan ägg- och avokadotoast till frukost och till lunch och middag antingen en mager fiskrätt som grillad lax eller kyckling. 2012 berättade hon för The Independent att hon inte kan hålla sig till en kolhydratfri kost – av den enkla anledningen att hon älskar bröd (och kakor). Kaffe kan inte stjärnan heller leva utan, trots att det koffein påverkar hyn.

När det kommer till avslappning och träning ser Robers till att yoga varje dag, något hon har gemensamt med stjärnor som Jennifer Aniston och Emily Ratajkowski.

Annons