ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Min helg: ”Frukost är det bästa jag vet”

Programledaren Malin Gramer lagar scones, spontanshoppar på NK och dricker shots på Mr Voon.

Text: Olivia Hagéus - 14 februari 2018

Fredag. Jag spelar in Vakna med NRJ mellan klockan sex och tio på morgonen, så jag har jobbat klart när dagen knappt har börjat. Tar en promenad hem, svarar på några mail och fördriver tiden framför datorn innan jag går till Sturehof för att äta lunch med min kille. Jag beställer fisk, han kött. Dricker ett glas bubbel till för att fira in helgen. Vi sitter kvar ett tag och pratar om allt möjligt, innan vi tar in notan och drar oss hemåt. På vägen går vi förbi Östermalmshallen och handlar till kvällens middag. Eftersom nästan alla i vårt kompisgäng har småbarn blir det smidigast att umgås hemma hos någon, och den här fredagen har lotten fallit på oss. En av våra vänner är sommelier, och skämmer bort oss med en privat vinprovning innan maten. Vi sitter runt köksön och snackar skit medan min kille förbereder middagen. Han älskar att laga mat och är sjukt duktig. Men när han slänger den fjärde såsen han förberett kastar jag en orolig blick på klockan och undrar om han kommer att bli nöjd innan midnatt. Som tur var blir femte försöket lyckat, och vi sätter oss äntligen till bords. Efter en lång, härlig middag bryter gästerna upp och jag somnar så fort jag lägger huvudet på kudden.

Lördag morgon. Det är min tur att få sovmorgon medan min kille tar med vår tio månader gamle son Leo till Mr Cake för att handla frukost. Blir bortskämd med deras red velvet-croissanter som är sinnessjukt goda. Medan de är ute går jag upp och förbereder smoothies, scones, ägg, gröt och rostat bröd. Frukost är det bästa jag vet. Medan vi äter avhandlar vi gårdagen, och njuter av att bara ta det lugnt.

När klockan närmar sig tolv drar vi på oss ytterkläder och tar med oss Leo i vagnen för en kort promenad på Djurgården. Sedan rör vi oss mot Taverna Brillo där vi ska äta lunch med några kompisar. De har plats för barnvagnar så vi hamnar ofta här. Efter ett par timmar blir killen och jag lite rastlösa och promenerar bort till NK där vi spontanshoppar lite kläder. Efteråt går vi hem, duschar, byter om och tar ett glas bubbel i väntan på barnvakten. På kvällen äter vi middag med några vänner på min nya favoritrestaurang Mr Voon. Deras mat är helt otrolig, kan inte få nog av den. Som vanligt beställer vi rätterna som ägaren Jonas rekommenderar, bland annat en fantastisk sashimi och kött som är så mört att det smälter i munnen.
Middagen avslutas med en och annan shot i baren. Men kvällen fortsätter på Sturecompagniet, där jag dansar fram till klockan tre när fötterna säger ifrån.

Söndag. Så fort lillen vaknar blir vi illa tvungna att stiga upp. Slänger ihop en matig frukost och dricker en kopp te innan vi packar ihop lite grejer för att ge oss iväg till ett barnkalas. Jag går loss på tårtbuffén och minglar mellan tuggorna.
Hemma igen beställer vi hamburgare från Foodora och däckar i soffan. Vi ser ett avsnitt av nya serien Hemlig beundrare som producenten skickat till mig, är för nyfiken för att kunna vänta tills det går på tv. Mätt, nöjd och trött efter helgen somnar jag tidigt.