Riksdagsmajoritet vill skärpa jakt på papperslösa

Kristdemokraterna föreslår att Migrationsverket ska kunna förse personer som fått avslag på sin asylansökan med fotboja för att hindra dem från att gömma sig undan utvisning. Arkivbild.
Kristdemokraterna föreslår att Migrationsverket ska kunna förse personer som fått avslag på sin asylansökan med fotboja för att hindra dem från att gömma sig undan utvisning. Arkivbild. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix/TT

En majoritet av riksdagens partier vill skärpa jakten på papperslösa, enligt SVT Nyheters rundringning. Kristdemokraterna föreslår möjligheten att använda fotboja för att kontrollera personer som ska utvisas.

TT
Publicerad
Annons

Frågan om de omkring 12 000 personer som vistas i landet utan tillstånd har aktualiserats efter terrorattacken i Stockholm i fredags, där den misstänkte gärningsmannen stannat i Sverige sedan han nekats uppehållstillstånd.

Socialdemokraterna, som sitter i regering tillsammans med Miljöpartiet, vill ha fler förvarsplatser och möjlighet för polisen att kontrollera personal på en arbetsplats utan brottsmisstanke. Även Moderaterna vill ha fler förvarsplatser, och föreslår också fler inre utlänningskontroller samt fler återvändandeavtal med andra länder.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons